+36 (1) 365-3496 | info@radiosystems.hu

+36 (1) 365-3496 | info@radiosystems.hu

4G / LTE / PoC adóvevő

A PoC betűszó az angol PTT over Cellular rövidítése, melyet az "adóvevő szolgáltatás mobiltelefon hálózaton keresztül" szabadfordítás ad vissza legjobban. A vadonatúj technológiának még szabványos neve sincs, network radio, IP adóvevő, 4G rádió, LTE adóvevő, GSM rádió illetve SIM kártyás adóvevő néven is hallhattál róluk. Bárhogy is hívják őket, közös tulajdonságuk, hogy a hagyományos adóvevőktől eltérően nem az urh frekvenciasávokat használják működésük során, hanem mobiltelefon szolgáltatók rendszerén, kiépített Wifi hálózaton esetleg műholdakon keresztül kommunikálnak egymással.

Ennek köszönhetően a PoC rádióknak a hagyományos URH adóvevőktől eltérően nincsenek hatótávolságbeli korlátai, mindenütt használhatóak, ahol az adott infrastrukturális hálózat elérhető. A 4G/LTE sávú készülékeink mindenütt működnek, ahol valamelyik mobiltelefon szolgáltató 3G vagy 4G rendszere elérhető, azaz országos lefedettségről beszélhetünk. WiFi sávon kommunikáló készülékeink megbízható kommunikációt biztosítanak például szállodákban, ahol a WiFi hálózat teljes lefedettséggel korábban már kiépítésre került, míg műholdas sávú PoC rádióink bolygónk bármely pontján üzemelnek...

A PoC rádiók működtetéséhez adatátviteli szolgáltatás (mobilinternetet biztosító SIM kártya vagy WiFi sávú internetelérés) valamint PoC rádió szerver szolgáltatás igénybevételére van szükség.

A Motorola, Entel illetve Icom gyártók készülékei gyárilag beépített, eltávolíthatatlan SIM kártyával és a hozzá tartozó, gyártó által biztosított szerver szolgáltatással működnek. 

A kedvezőbb árú Inrico valamint Hytera készülékeink esetében a SIM (adatátviteli),- valamint a szerver szolgáltatás elkülönül egymástól. A szerver szolgáltatást cégünk,- a SIM kártyát Ügyfeleink biztosítják. Ennek köszönhetően ezekbe a készülékekbe újonnan vásárolt kártyás vagy előfizetéses SIM-ek de akár meglévő céges / flottás kártyák is elhelyezhetőek.

Az általunk forgalmazott PoC rádiók vételára minden esetben tartalmazza a megvásárlástól számított első szolgáltatásának költségét. A 2. évtől éves szolgáltatás hosszabbítási csomagokkal állunk rendelkezésetekre.

Tovább olvasom

 

PoC rádió rendszer
PoC adóvevőink a hagyományos URH rádióktól eltérően a mobiltelefon szolgáltatók 3G / 4G / LTE hálózatán keresztül, mobilinternet kapcsolattal kommunikálnak egymással egy szerver számítógép irányításával, így működésükhöz egy aktív, körülbelül havi 1GB adatforgalmazásra alkalmas mobiltelefon előfizetés SIM kártyája valamint egy PoC szerver szolgáltatás igénybevétele szükséges.

A Motorola, Entel és Icom PoC rádiók esetében mind a mobilinternet szolgáltatást, mind a PoC szerver szolgáltatást az adott gyártó biztosítja a végfelhasználók számára. A készülékekbe egy, a gyártóval szerződésben lévő külföldi mobilszolgáltató SIM kártya kerül eltávolíthatatlanul, gyárilag beszerelésre és a szerver szolgáltatás is a gyártó egyik külföldi partnere biztosítja.

A Hytera valamint Inrico Poc adóvevők esetébenTovább olvasom