PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Internet alapú PoC adóvevő

A walkie-talkie készülékek új generációja megérkezett !

PoC rádióink engedély nélkül használható, korlátlan hatótávolságú adóvevő készülékek.

A PoC betűszó az angol PTT over Cellular rövidítése, melyet az "adóvevő szolgáltatás mobiltelefon hálózaton keresztül" szabadfordítás ad vissza a legjobban. A vadonatúj technológiáról internetalapú adóvevő, network radio, IP adóvevő, 4G rádió, LTE adóvevő, GSM rádió illetve SIM kártyás adóvevő néven is hallhattál. A hagyományos adóvevőktől eltérően nem az urh frekvenciasávokat használják működésük során, hanem mobiltelefon szolgáltatók rendszerén, kiépített Wifi hálózaton esetleg műholdakon keresztül kommunikálnak egymással, így ennek köszönhetően a PoC rádióknak a hagyományos URH adóvevőktől eltérően hatótávolságbeli korlátai nincsenek, mindenütt használhatóak, ahol az adott infrastruktura elérhető.

Kik számára ajánljuk a PoC rádiórendszerek használatát ?


A PoC rádiórendszerek első sorban azokban az esetekben jelentenek költséghatékony megoldást, amikor egy munkacsoport kommunikációjának biztosításához városi, megyei esetleg országos rádiós lefedettség kiépítése szükséges.  Mivel ezek a nagy területek csak több(tucat) átjátszóállomás segítségével feddhetőek le, az ilyen méretű "hagyományos" rádiórendszereknek a kiépítése és üzemeltetése hatalmas beruházást igényel. 

A PoC rádiórendszerek a mobiltelefon szolgáltatók által kiépített infrastrukturát használják, így mind a bekerülési, mind az üzemeltetési költségei jóval kedvezőbbek, nem is beszélve arról, hogy a vásárlást követően azonnal üzembe helyezhetőek, "megspórolva" az engedélyeztetés és a kiépítés hosszas procedúráját. Szintén a PoC adóvevők jelentenek megoldást abban az esetben, amikor több telephely rádiós kommunikációját szükséges öszzekapcsolni.

- Személy szállító vállalatok - Áruszállítmányozó és futárcégek - Vagyonvédelmi vállalkozások - Polgárőr szervezetek - Mentő egyesületek - Tűzoltó egyesületek - Mezőgazdasági vállalkozások
PoC rádió rendszer
A PoC rádiórendszerek előnyei a "hagyományos" URH rádióhálózatokkal szemben

- Korlátlan hatótávolság. Bárhol működik, ahol 3G vagy 4G lefedettség található.
- Korlátlan mennyiségű beszédcsatorna kialakítható
- Csoporthívások és egyéni (privát) hívások lehetősége
- Beépített GPS vevő a készülékekben, térképes nyomkövetéssel (opcionális funkció)
- Alacsony bekerülési,- és üzememeltetési költség