4G / LTE / PoC adóvevők

Ezen a termékkategória oldalon úgynevezett PoC rádiókat találsz. A PoC betűszó az angol PTT over Cellular rövidítése, melyet az "adóvevő szolgáltatás mobiltelefon hálózaton keresztül" szabadfordítás ad vissza legjobban. A vadonatúj technológiának még szabványos neve sincs, network radio, IP adóvevő, 4G rádió, LTE adóvevő, GSM rádió illetve SIM kártyás adóvevő néven is hallhattál róluk. Bárhogy is hívják őket, közös tulajdonságuk, hogy a hagyományos adóvevőktől eltérően nem az urh frekvenciasávokat használják működésük során, hanem mobiltelefon szolgáltatók rendszerén, kiépített Wifi hálózaton esetleg műholdakon keresztül kommunikálnak egymással.

Ennek köszönhetően a PoC rádióknak a hagyományos URH adóvevőktől eltérően nincsenek hatótávolságbeli korlátai, mindenütt használhatóak, ahol az adott infrastrukturális hálózat elérhető. A 4G/LTE sávú készülékeink mindenütt működnek, ahol valamelyik mobiltelefon szolgáltató 3G vagy 4G rendszere elérhető, azaz országos lefedettségről beszélhetünk. WiFi sávon kommunikáló készülékeink megbízható kommunikációt biztosítanak például szállodákban, ahol a WiFi hálózat teljes lefedettséggel korábban már kiépítésre került, míg műholdas sávú PoC rádióink bolygónk bármely pontján üzemelnek...

A PoC rádiók működtetéséhez adatátviteli szolgáltatás (mobilinternetet biztosító SIM kártya vagy WiFi sávú internetelérés) valamint PoC rádió szerver szolgáltatás igénybevételére van szükség.

A Motorola, Entel illetve Icom gyártók készülékei gyárilag beépített, eltávolíthatatlan SIM kártyával és a hozzá tartozó gyártó által biztosított szerver szolgáltatással működnek, használatukhoz éves futamidejű előfizetési csomagok vásárolhatóak.

A HyteraInrico és Boxchip készülékeink esetében az adatátviteli,- valamint a szerver szolgáltatás elkülönül egymástól,  így újonnan vásárolt vagy meglévű céges / flottás SIM kártyák is elhelyezhetőek a készülékekben valamint gyártófüggetlen szerver szolgáltatások használata is engedélyezett.