10+1 érv, amivel meggyőzheted a főnöködet

10+1 érv, amivel meggyőzheted a főnöködet

... hogy URH adóvevőket használjatok a munkairányításhoz.

Radio Systems
Radio Systems

Nem vagyunk egyformák... Valószínűleg Te is - ahogy a Radio Systems műszaki csapata is - már gyermekkorában meg lett "fertőzve" rádiózással, nosztalgiával tekint vissza a késő 80-as évek CB rádiós beszélgetéseire vagy a híradós katona éveire.

A döntéshozók viszont racionálisan gondolkodnak, így mi hiába tudjuk, hogy az URH rádiók használata könnyebbé, gyorsabbá emiatt termelékenyebbé teszi a mindennapi munkát, őket meg kell győznünk erről. Blog bejegyzésünkben 10 érvet gyűjtöttünk össze, hogy a legracionálisabb, legkőszívűbb főnönök is a walkie talkie készülékek munkahelyi bevezetés mellett döntsenek.1. Korlátlan beszélgetés, kézben tartható költségek

A főnöködet ez fogja első sorban érdekelni, ezért mi is evvel az aspektussal kezdünk.
Egy kiváló minőségű, megbízható, professzionális URH adóvevő (mi egytől-egyig ilyeneket értékesítünk) vételára körülbelül megfelel egy belépőszintű mobiltelefonénak.

Csendben megjegyzem, hogy a Motorola digitális csúcskészülékéből több mint 2db-ot vásárolhatunk egy csúcskategóriás Iphone vagy Samsung árából. Ez persze nem igazán jó érv, de minden esetre elgondolkodtató.

Szóval maradjunk annyiban, hogy 40..50 ezer Ft + ÁFA áron egy jól bevált, kiváló minőségű, 2 év garanciával rendelkező URH adóvevő vásárolható. Az adóvevők esetében nincs percdíj, annyit beszélhetsz rajtuk amennyit csak bírsz., sőt a legtöbb felhasználáshoz tökéletesen megfelelő kisebb teljesítményű PMR rádióknak havi díja sincs, míg a 8-szor nagyobb teljesítményű készülékek esetében is csak egy havi ezressel kell számolni, ami lássuk be nem túl nagy tétel egy a tiétekhez hasonló tőkeerős vállalkozásnak.

2. Nem szükséges hozzájuk infrastruktura

Próbáltál már műszakváltáskor vagy egy (balul sikerült) kiürítési gyakorlat során - amikor a fél gyár a telefonját nyomkodja - telefonálni ? Ha igen, akkor tudod, hogy mire gondolok... URH adóvevőink az igazán nagy gyáregységek kivételével bárhol, bármikor, infrastruktura kiépítése illetve használata nélkül, egymás között is tudnak kommunikálni, így egy túlterhelt mobilhálózat számukra nem akadály. Ráadásul ezek a készülékek a 450MHz-es frekvencia sávban üzemelnek, ami fele a 900Mhz-es "2G" mobiltelefon sávnak illetve negyede az 1800MHz illetve 2100MHz környékén üzemelő 3G és 4G mobiltelefon sávokénak, azaz kétszer illetve négyszer vastagabb falakon és fémszerkezeteken is átjut mint a mobiltelefon tornyok jele, azaz a mobiltérerő hiányában meghiúsuló beszélgetések is megszűnnek az URH adóvevők használatával.

3. Strapabíró készülékek

Nem véletlenül vállalunk 2 év garanciát a készülékeinkre... URH adóvevőink egy belső fém kerettel megerősített, polikarbonát készülékházzal rendelkeznek, mely a mechanikai behatások elleni védelem mellett IP54, azaz por és fröccsenő víz elleni védelmet is biztosít számukra, azaz mostoha, ipari körülmények között is megállják a helyüket, miközben kis súlyuk, kompakt méretük és elegáns kivitelüknek köszönhetően egy irodaházban, de akár egy szállodában is jól mutatnak.

4. Valósidejű beszédkapcsolat

Az URH adóvevők használatával elfelejtheted a tárcsázással valamint a túloldali kicsengés hallgatásával eltöltött haszontalan másodperceket. Az adásgomb megnyomását követően azonnal beszélhetsz és természetesen az ellenállomás is azonnal hallani fogja az elmondottakat. Ez pedig nem kevesebbet jelent, mint, hogy az URH adóvevők használatával jelentősen felgyorsul a céges kommunikáció azaz megnő a hatékonyság.

5. Csoporthívások lehetősége.

Nos, ez az a funkció, melyet a mobiltelefonokkal képtelenség megoldani. A néhány résztvevős konferenciahívásokat több perces készüléknyomogatással még csak-csak össze lehet hozni, de arra, hogy az elhangzó információk vagy utasítások több tucat, vagy akár több száz készüléken ( nincs limit ! ), valósidőben hallhatóvá tegyünk, egyedül az URH adóvevők képesek !


6. Elkülönített beszélgetőcsoportok

Ráadásul, az imént említett több tucat vagy több száz résztvevő különböző beszédcsoportokba szervezhető, azaz külön rádiócsatornán, egymást nem hallva és nem zavarva, egymással párhuzamosan beszélgethetnek a biztonságiak, a karbantartók, a művezetők valamint a takarító brigád. Az egyik csatorna közös, vészhelyzeti csatornának is kijelölhető, így például egy kiürítési gyakorlat során mindenki egy beszélgető csoportba vonható. A belépőszintű készülékeinkben 16db ilyen beszédcsoport választható ki, a komolyabb, digitális rádiókban akár több ezer csoport is létrehozható.

7. Kiváló beszédérthetőség, zajos környzetben is.

A mobiltelefonok nem csak sérülékenységük valamint a csoporthívások lehetőségének hiánya miatt jelentenek gyenge láncszemet a munkahelyi kommunikációban. A hangerejük, így a beszédérthetőségük, gyakran egy közepesen zajos irodában is nehézkessé teszi a használatukat. Az URH adóvevők előlapi hangszórója nem egy készüléknél 800mW... 1.5W teljesítményű, így zajos környezetben, gépek mellett használva is jó beszédérthetőséget biztosítanak. Ha ez a hangszóró teljesítmény nem lenne elég, tucatnyi különböző headset csatlkoztatható hozzájuk, sőt a digitális készülékek beszédkódoló algoritmusa is elég jó hatásfokkal emeli ki a beszédet a környezeti zajból.


8. Beszédtitkosítás lehetősége

Emlékszel az összes katonai rádión megtalálható "ELG IS HALLJA" ( = ellenség is hallja ) feliratra ? Noha manapság nagyon kevesen használják az URH adóvevő készülékeket céges "atomtitkok" megbeszéléséhez, teljesen jogos az igény arra, hogy megakadályozzuk az illetékteleneket abban, hogy akarva vagy akaratlanul belehallgassanak a céges beszédkommunikációba. Szerencsére készülékeinknek ez sem jelent igazi kihívást, már belépő szintű rádióink is rendelkeznek beépített beszédtitkosító áramkörrel, melyet bekapcsolva az illetéktelenek csak a Miki egér hangjához hasonló hangfekvésű, amúgy teljesen érthetetlen beszédet hallanak vevőkészülékükön. Digitális készülékeink tudása még ezen is túl mutat, hiszen az egyszerű eszközökkel nem, bonyolult számítógépes háttérrel pedig csak nehezen dekódolható adások a készülékekben alapfunkcióként elérhető titikosítási algoritmusok bekapcsolása után gyakorlatilag lehallgathatatlanok.

9. Munkavédelmi funkciók

URH adóvevőink nem csak kapcsolatartásra használhatóak ! Egyes készülékeink "lone worker" illetve "man down" védelmi funkciókat is nyújt használójának. Az előbbi egy, a vonatvezetők éberségi rendszeréhez hasonló funkció, mely beállítható időközönként csipogással jelez gazdájának. Amennyiben nem történik meg a csipogás gombnyomással történő nyugtázása ( mert például elájult a kolléga a nagy melegben ) a készülék segélyhívást küld a többi készüléknek, míg a man down funkció a készülék beállítható idejű fekvő helyzete esetében riaszt.

10. Főnöki rádió

Bár cikkünk elején megállapítottuk, hogy a főnökök racionálisan, gazdasági és pénzügyi megfontolásokat követően döntenek egy új munkahelyi kommunikációs eszköz beszerzéséről illetve bevezetéséről, jó ha tudod, hogy termékkínálatunk néhány készülékének még ők sem tudnak ellenállni. A vezetők által favorizált adóvevőink nagyon kompakt és elegáns készülékek és/vagy hatalmas színes kijelzőjükkel és extra funkcióikkal hódítanak. 

+1 A puding próbája az evés

- tartja a mondás és ez az URH adóvevők esetében is igaz. Éppen ezért bemutató készülékekkel és díjmentes helyszíni szaktanácsadással állunk rendelkezésetekre !


 

Webáruház készítés