PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Hírek, érdekességek

Az URH adóvevők hatótávolságát a használat helyszíne, annak beépítettsége, az ott található vasbeton és fém szerkezetek illetve tereptárgyak jelentősen befolyásolják, mivel ezek anyaguktól és vastagságuktól függően csillapítják, visszaverik, vagy akár teljesen elnyelik a rádióhullámokat. Emiatt nagyobb gyártelepeken, raktárbázisokban, de akár szállodákban, kiterjedt épület-együttesekben a megbízható rádió kommunikáció biztosításához átjátszó állomás telepítése lehet szükséges.

A zajmentes, kristálytiszta beszédátvitelt biztosító FM moduláció, valamint az őt egyre inkább kiszorító digitális modulációs megoldások korában elgondolkodtató, hogy vajon miért használják a rádiózással szinte egykorú, 1901 óta használatban lévő AM modulációt a mai napig a VHF repülési sávokon.

A rendvédelmi szervek URH rádiórendszereket használnak kommunikációjuk biztosításához, mely valósidejű csoportkommunikációt biztosít a számukra. A vezeték nélküli kommunikációs megoldások között az URH adóvevőknek nincs alternatívája, hiszen a mobiltelefon használata során tapasztalható lassú hívásfelépülés ( tárcsázás, kicsöngés, hívásfogadás ) helyett egy URH rádión indított beszédhívás már néhány századmásodpercen belül hallhatóvá válik az összes tagállomás számára.

A Hytera bemutatta új digitális urh adóvevő családját. A "H"-szériás készülékek a korábbi PD6xx, PD7xx kézi adóvevőket, az MD7xx mobil adóvevőt valamint a RD985 átjátszó állomást hivatottak kiváltani. Az új készülékek az újratervezett, a korábbinál strapabíróbb és ergonomikusabb kialakításuk mellett a DMR rádió hardver és szoftver technológia legújabb vívmányait is felsorakoztatják számunkra.

Mivel az elmúlt években jelentősen megnövekedett a kisgépes forgalom a FIC Észak szektorban, a HungaroControl repüléstájékoztató szakemberei 2022 tavaszától kibővítik szektort egy újabb frekvenciával, így mérsékelve a meglévő rádiófrekvencia terheltségét.

Az ATS-80 készülékek különlegessége, hogy a "szokásos" egyirányú kapcsolat mellett duplex, kétirányú beszédkapcsolatra is képes, azaz a vendégek a készülék segítségével kérdezni is tudnak az idegenvezetőtől.

A nyár utolsó napjaiban a "szokásos" éves karbantartás során jelentős bővítést hajtottunk létre országos lefedettségű PoC rádió rendszerünkön. A több mint duplájára növekedett szerver kapacitás lehetővé teszi, hogy az eddigi zárt, céges csatornák mellett új, tematikus csatornákkal bővítsük szolgáltatásunkat, melyek szabadon elérhetőek egyéni előfizetők részére is.

2021 július 22-25 között került megrendezésre az idei Felnőtt, Utánpótlás, Para, Amatőr és Masters Evezős Országos Bajnokság, melynek a szegedi Evezős Olimpiai Központ adott helyszínt.

Hytera BD615 a gyártó rendkívül sikeres TC-610 urh adóvevő készülékének az "utódja" A BD615 mind analóg, mind digitális (DMR) üzemmódban működőképes, így

A japán gyártó bemutatta új készülékcsaládját. Az IP700D sorozatú készülékek multimode adóvevők, azaz PoC rádióként a mobiltelefon szolgáltatók országos lefedettségű LTE rendszerén kommunikálnak egymással, de igény esetén...

Június 7-én hétfőn a Hungaroringen jártunk. Látogatásunk apropóját az adta, hogy a BME Formula Racing Team itt mutatta be új elektromos illetve elektromos, önvezető versenyautóját, "Ajnát" és "Rozit".

Az Icom legsikeresebb professzionális URH adóvevői az IC-F4002 valamint a VHF sávú változata az IC-F3002 elegánsabb készülékházat kapott, az előlapi hangszórójuk immáron 1500mW-os, így zajos környezetben is kiváló beszédérthetőséget biztosítanak. Korszerűbb elektronikájuknak köszönhetően üzemidejük is jelentősen megnőtt. 

Az Icom bemutatta a világ első, beépített AIS vevővel rendelkező kézi hajórádióját !
Az IC-M94DE beépített DSC vezérlővel illetve AIS vevőegységgel rendelkezik...

A francia gyártó új funkciókkal bővítette a Vokkero Guardian Plus illetve Guardian ATEX intercom készülékeit.

A PoC rádiórendszerek egyre népszerűbbek Ügyfeleink körében. Ebben a cikkben a leggyakrabban felmerülő kérdéseiket illetve rá adott válaszainkat gyűjtöttük össze.

Professzionális URH adóvevőink az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatási szektor minden területén megállják a helyüket, azonban van néhány olyan speciális felhasználási hely, ahol a megbízható működés valamint kiemelkedő beszédérthetőség mellett a szabadkezes használat lehetősége is elsődleges szempont. Ezekben az esetekben intercom rendszer használatát javasoljuk Ügyfeleink számára.

Több csatorna, hosszabb üzemidő, megerősített, a MIL-STD 810 H katonai szabványnak is megfelelő védettségű készülékház jellemzi a Motorola futurisztikus kinézetű, engedély nélkül használható új adóvevőjét. Bővebb infó ide kattintva.

Hytera PDC550 multimode adóvevő az UHF sávú, digitális (DMR) adásmódja mellett PoC rádióként is képes üzemelni, így használója a telephelyi digitális rádióhálózatok használata mellett a földrajzi kötöttségek nélküli, országos illetve európai lefedettségű PoC rádiórendszert használva is kommunikálhat hasonló készülékekkel.

A Kenwood nyugdíjba küldte közkedvelt digitális pmr készülékét a TK-3401DE -t, a most bemutatkozó adóvevő készülékben ennek utódját köszönthetjük.

A kínai gyártóóriás, - mindamellett, hogy urh adóvevő készülékei a világ számtalan pontján segítik a járvány elleni küzdelmet -, mérnöki,- illetve gyártási kapacitásának egy részét is ennek szolgálatába állította.

... hogy URH adóvevőket használjatok a munkairányításhoz.

A blog bejegyzésünkben megtekinthető videoban bemutatjuk a Hytera PoC valamint Multi-Mode rádióit.

Február elején immáron 8.-ik alkalommal rendezték meg a Győri Bencés Bált. Megtiszteltetés a számunkra, hogy idén is URH adóvevőkkel segíthettük a rendezők munkáját.

Az InterContinental Budapest a városközpontban található, ablakaiból lélegzetelállító panorámát kínál a Dunára, a budai várra és a mögötte elterülő hegyekre. E lenyűgöző ötcsillagos szállodában 18 exkluzív lakosztály, egy elnöki lakosztály, valamint 402 gyönyörű szoba kapott helyet, amelyek többségéből a vendégek a folyóra néző, mesés kilátásban gyönyörködhetnek.