Hírek, érdekességek

Radio Systems

A nyár beköszöntével megélénkül a Balatonon is a hajóforgalom, így természetesen a hajózási rádióforgalom is. Az idén július 18-a július 20-a között megrendezésre kerülő 56. Kékszalag Nagydíj során pedig szinte "izzanak" a VHF hajózási rádiócsatornák.

Részletek
Radio Systems

Az újonnan bemutatott kommunikációs vevő 76MHz-500MHz között, AM/FM/WFM adások vételére alkalmas és a legújabb trendeknek megfelelően nagy méretű színes kijelzővel és USB-C töltőaljzattal rendelkezik. 

Részletek
Radio Systems

A Motorola DP1400 a professzionális urh adóvevő piac egyik legsikeresebb készüléke volt, hiszen csak Európában több mint 1.000.000 darabot értékesített belőlük a gyártó. Nemrégiben bemutatták utódját a Motorola R2 névre hallgató készüléket.

Részletek
Radio Systems

Dübörög a nyár, javában tart a vitorlás-szezon, így nem csoda, hogy ezekben a hónapokban a legnépszerűbb termékünk nem más, mint egy hajózási sávú kézi adó vevő.

Részletek
Radio Systems

A Hytera bemutatta új kézi adó vevőit az AP325-öt valamint a BP365-öt. A kompakt méretű, mindössze 130g "súlyú" készülékek az UHF sávban üzemelnek, a Hytera AP325 "hagyományos" analóg üzemmódban, nagyobb testvére, a BP365 digitális (DMR) üzemre is képes.

Részletek
Radio Systems

Az URH adóvevők hatótávolságát a használat helyszíne, annak beépítettsége, az ott található vasbeton és fém szerkezetek illetve tereptárgyak jelentősen befolyásolják, mivel ezek anyaguktól és vastagságuktól függően csillapítják, visszaverik, vagy akár teljesen elnyelik a rádióhullámokat. Emiatt nagyobb gyártelepeken, raktárbázisokban, de akár szállodákban, kiterjedt épület-együttesekben a megbízható rádió kommunikáció biztosításához átjátszó állomás telepítése lehet szükséges.

Részletek
Radio Systems

A zajmentes, kristálytiszta beszédátvitelt biztosító FM moduláció, valamint az őt egyre inkább kiszorító digitális modulációs megoldások korában elgondolkodtató, hogy vajon miért használják a rádiózással szinte egykorú, 1901 óta használatban lévő AM modulációt a mai napig a VHF repülési sávokon.

Részletek
Radio Systems

A rendvédelmi szervek URH rádiórendszereket használnak kommunikációjuk biztosításához, mely valósidejű csoportkommunikációt biztosít a számukra. A vezeték nélküli kommunikációs megoldások között az URH adóvevőknek nincs alternatívája, hiszen a mobiltelefon használata során tapasztalható lassú hívásfelépülés ( tárcsázás, kicsöngés, hívásfogadás ) helyett egy URH rádión indított beszédhívás már néhány századmásodpercen belül hallhatóvá válik az összes tagállomás számára.

Részletek
Radio Systems

A Hytera bemutatta új digitális urh adóvevő családját. A "H"-szériás készülékek a korábbi PD6xx, PD7xx kézi adóvevőket, az MD7xx mobil adóvevőt valamint a RD985 átjátszó állomást hivatottak kiváltani. Az új készülékek az újratervezett, a korábbinál strapabíróbb és ergonomikusabb kialakításuk mellett a DMR rádió hardver és szoftver technológia legújabb vívmányait is felsorakoztatják számunkra.

Részletek
Radio Systems

A nyár utolsó napjaiban a "szokásos" éves karbantartás során jelentős bővítést hajtottunk létre országos lefedettségű PoC rádió rendszerünkön. A több mint duplájára növekedett szerver kapacitás lehetővé teszi, hogy az eddigi zárt, céges csatornák mellett új, tematikus csatornákkal bővítsük szolgáltatásunkat, melyek szabadon elérhetőek egyéni előfizetők részére is.

Részletek
Radio Systems

2021 július 22-25 között került megrendezésre az idei Felnőtt, Utánpótlás, Para, Amatőr és Masters Evezős Országos Bajnokság, melynek a szegedi Evezős Olimpiai Központ adott helyszínt.

Részletek
Radio Systems

A japán gyártó bemutatta új készülékcsaládját. Az IP700D sorozatú készülékek multimode adóvevők, azaz PoC rádióként a mobiltelefon szolgáltatók országos lefedettségű LTE rendszerén kommunikálnak egymással, de igény esetén...

Részletek
Radio Systems

Június 7-én hétfőn a Hungaroringen jártunk. Látogatásunk apropóját az adta, hogy a BME Formula Racing Team itt mutatta be új elektromos illetve elektromos, önvezető versenyautóját, "Ajnát" és "Rozit".

Részletek
Radio Systems

Az Icom legsikeresebb professzionális URH adóvevői az IC-F4002 valamint a VHF sávú változata az IC-F3002 elegánsabb készülékházat kapott, az előlapi hangszórójuk immáron 1500mW-os, így zajos környezetben is kiváló beszédérthetőséget biztosítanak. Korszerűbb elektronikájuknak köszönhetően üzemidejük is jelentősen megnőtt. 

Részletek
Radio Systems

A PoC rádiórendszerek egyre népszerűbbek Ügyfeleink körében. Ebben a cikkben a leggyakrabban felmerülő kérdéseiket illetve rá adott válaszainkat gyűjtöttük össze.

Részletek
Radio Systems

Professzionális URH adóvevőink az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatási szektor minden területén megállják a helyüket, azonban van néhány olyan speciális felhasználási hely, ahol a megbízható működés valamint kiemelkedő beszédérthetőség mellett a szabadkezes használat lehetősége is elsődleges szempont. Ezekben az esetekben intercom rendszer használatát javasoljuk Ügyfeleink számára.

Részletek
Radio Systems

Hytera PDC550 multimode adóvevő az UHF sávú, digitális (DMR) adásmódja mellett PoC rádióként is képes üzemelni, így használója a telephelyi digitális rádióhálózatok használata mellett a földrajzi kötöttségek nélküli, országos illetve európai lefedettségű PoC rádiórendszert használva is kommunikálhat hasonló készülékekkel.

Részletek
Radio Systems

A kínai gyártóóriás, - mindamellett, hogy urh adóvevő készülékei a világ számtalan pontján segítik a járvány elleni küzdelmet -, mérnöki,- illetve gyártási kapacitásának egy részét is ennek szolgálatába állította.

Részletek
Radio Systems

Február elején immáron 8.-ik alkalommal rendezték meg a Győri Bencés Bált. Megtiszteltetés a számunkra, hogy idén is URH adóvevőkkel segíthettük a rendezők munkáját.

Részletek
Radio Systems

Az InterContinental Budapest a városközpontban található, ablakaiból lélegzetelállító panorámát kínál a Dunára, a budai várra és a mögötte elterülő hegyekre. E lenyűgöző ötcsillagos szállodában 18 exkluzív lakosztály, egy elnöki lakosztály, valamint 402 gyönyörű szoba kapott helyet, amelyek többségéből a vendégek a folyóra néző, mesés kilátásban gyönyörködhetnek.

Részletek
Webáruház készítés