PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Hírek, érdekességek

Hajrá Rozi ! Hajrá Ajna !

Radio Systems
Radio Systems
2021.06.08 11:03
Hajrá Rozi ! Hajrá Ajna !

Június 7-én hétfőn a Hungaroringen jártunk. Látogatásunk apropóját az adta, hogy a BME Formula Racing Team itt mutatta be új elektromos illetve elektromos, önvezető versenyautóját, "Ajnát" és "Rozit".A 60 fős, egyetemistákból álló csapat immár 10 éve foglalkozik elektromos meghajtású autók tervezésével. Míg Rozi a korábbi versenyautó alapjaira épül és azt vértezték fel az önvezető működéshez szükséges szenzorok tucatjaival, addig Ajna teljesen új tervezésű. A kevesebb, mint 200kg súlyú jármű 1.8 másodperc alatt éri el nulláról a 100Km/h -s sebességet, amely a hozzánk hasonló, "mezei" autósok számára elképesztő gyorsulási érték, de Michelisz Norbert világbajnok autóversenyzőnk is - aki rendezvényen az írígylésre méltó "berepülőpilóta" feladatot látta el - elismerően nyilatkozott:

„Borzasztóan gyors az autó, 1.8 másodperc alatt gyorsul százra, nagyon jók a fékjei és kanyarban is igazi gokartos érzést nyújt – ilyen jellegű erőhatásokhoz még én sem feltétlenül vagyok hozzászokva. Megizzasztott a rövid teszt"

Bár nekünk nem volt lehetőségünk Ajnát kipróbálni, hatalmas élmény volt látni a szakmájukat illetve az autósportot ilyen lelkesedéssel és professzionális módon művelő fiatalokat ! Büszkék vagyunk rá, hogy segítségünkkel mi is hozzájárulhatunk sikereikhez, a pilóta és a mérnökök közötti kommunikációt biztosító URH rendszert cégünk biztosítja a számukra.