RSG-6000 vezeték nélküli Man Down / Lone Worker munkavédelmi rendszer

Vezeték nélküli Man Down / Lone Worker munkavédelmi rendszerünk igazi különlegesség a maga nemében. Az akár 30 mozgó állomásig bővíthető rendszer a dőlés érzékelő illetve jelenlét érzékelés mellett beszédkommunikáció lehetőségével is rendelkezik.

A rendszer központi eleme a telepített állomás. A hálózati tápegységről üzemelő készüléket olyan helyszínre érdemes telepíteni, ahol ( a veszélyes munkavégzés alatt ) folyamatos felügyelet biztosított ( pld portaszolgálat, diszpécser központ, biztonsági szolgálat )

Segélyhívás vétele esetén a központi állomás kijelzőjén megjelenik a segélyhívást indító hordozható állomás neve ( pld. RADIO-1 , RADIO-2 ) A segélyhívást ismétlődő hangjelzés is kíséri, mely csak a vészhelyzet elhárítását követően, a hordozható állomáson és a központi állomáson történő nyugtázással lehet törölni

A központi telepített állomásnak – a hálózati tápellátáson kívül- egy külső antenna csatlakoztatására is szüksége van. Ennek típusa, illetve kivitele a lefedettségi terület nagyságától, illetve a beépítettségtől függően változhat. Kisebb területekhez a fenti képen is látható mágnestalpas antenna is megfelelő lehet, melyet célszerűen valamilyen fémfelületre lehet elhelyezni ( radiátor, rack szekrény, konténer stb ).

Nagyobb területi lefedettség eléréséhez épületen kívül, célszerűen a tetőn telepített antenna, egyes esetekben átjátszó állomás is szükséges lehet.

A szükséges antenna típusa sok esetben csak helyszíni próbával állapítható meg, ebben kérd kollégáink segítségét !

Az akkumulátoros üzemű hordozható állomások az alábbi munkavédelmi funkciók használatára programozhatóak:

Lone Worker üzemmód.

A vonatvezetők éberségi ellenőrző rendszeréhez hasonlítható Lone Worker üzemmód aktiválását követően a készülék a beállított - szervizünkben beprogramozott - időtartam leteltét követően hangjelzést hallat. A felhasználónak ezt kell egy ugyan csak előre definiált időtartamon belül a készülék bal oldalán található adásgomb rövid megnyomásával „nyugtáznia / törölnie” szükséges.

Ennek elmaradása esetén ( a felhasználó elaludt, rosszul lett, elvesztette a készüléket stb ) a hordozható egység segélyhívást küld a központi állomásnak. A segélyhívás folyamatosan ismétlődik, törlése a készülék kikapcsolásával lehetséges.

Man Down üzemmód.

A hordozható készülék beépített dőlésérzékelővel rendelkezik, mely képes megkülönböztetni az álló illetve fekvő helyzetét. Ez utóbbi esetében a készülék hangjelzést ad. Amennyiben az előre definiált időtartamon belül a készülék bal oldalán található adásgomb rövid megnyomásával a felhasználó nem „nyugtázza / törli a riasztást ( a felhasználó elaludt, rosszul lett, elvesztette a készüléket stb ) a hordozható egység segélyhívást küld a központi állomásnak. A segélyhívás folyamatosan ismétlődik, törlése a készülék kikapcsolásával lehetséges.

Mozgásérzékelés üzemmód.

A hordozható készülék beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, képes megkülönböztetni az egy helyben álló, illetve a mozgó állapotot. Mozdulatlan helyzetben a készülék hangjelzést ad, melyet egy előre definiálható időn belül a felhasználónak nyugtázni illetve törölni szükséges. Ennek hiányában ( a felhasználó rosszul lett, elvesztette a készüléket stb ) a hordozható egység segélyhívást küld a központi állomásnak. A segélyhívás folyamatosan ismétlődik, törlése a készülék kikapcsolásával lehetséges.

A hordozható készülék programozásától függően akár több védelmi funkció használatára képes, sőt rendelkezik egy piros színű dedikált segélyhívó gombbal, mellyel manuálisan is indítható a segítségkérés.

Walkie Talkie üzemmód

A hordozható készülék beszédkommunikációra is alkalmas. Beszélgetés a többi hordozható állomással, illetve a központi állomással lehetséges.

A feltüntetett ár tájékoztató jellegű.

A rádióállomások száma valamint a megjelenítés módja és egyéb opciók határozzák meg. Kérjed egyedi árajánlatunkat !

Igen
Garancia:
2 év
Extra funkció:
Man Down , Lone Worker
1 143 000 Ft
(900 000 Ft+ÁFA)
RSG-6000 vezeték nélküli Man Down / Lone Worker munkavédelmi rendszer
RSG-6000 vezeték nélküli Man Down / Lone Worker munkavédelmi rendszer
1 143 000 Ft
(900 000 Ft+ÁFA)
Webáruház készítés