Diszpécser rendszer

Nézet:
Sorrend:

Német partnercégünk az Aaronia AG a rádiófrekvenciás spektrum analizátor illetve spektrum monitoring rendszerek vezető gyártója. Nevükhöz fűződik az első valósidejű kézi spektrum analizátor megalkotása valamint a 4 éves fejlesztési munkájuk eredményeként nemrégiben bemutatott AARTOS DDS drone illetve UAV berepülés (elő)jelző és védelmi rendszer.

A mikro illetve mini méretű UAV -ok egyre csökkenő vételáruknak, valamint hozzáférhetőségüknek "köszönhetően" egyre nagyobb potenciális veszélyforrást jelentenek a nemzetbiztonságra. Elég csak visszaidézni az elmúlt időszak média híreit, kezdve Obama elnök gépkocsi kíséretét veszélyesen megközelítő drone-ra valamint a londoni Gatwick repülőteret napokra megbénítő repülőeszközökre.

Aaronia Drone Detektor - bárhol használható

A gyártó drone védelmi rendszere bárhol felállítható, tipikus felhasználási területei a határvédelem, a kiemelt rendezvények illetve fokozottan védett objektumok biztosítása.

A rendszer felépítése

Az Aaronia AARTOS védelmi rendszer egy IsoLOG 3D antennából, a hozzá kapcsolódó XFR V5 PRO valósidejű spektrum analizátorból és Command Centerből valamint egy speciális plug-in kiterjesztéssel rendelkező RTSA Suite szoftvercsomagból áll. A rendszerelemek lehetővé teszik a folyamatos 24/7 rádióspektrum monitorozást valamint adat tárolást és a felhasználás helyszínéhez és igényeihez igazodó kiépítést.

Nem vásárolható!

A Hytera Patrol System rádiós őrjárat ellenőrző rendszer egy könnyen( kezelhető, funkciókban gazdag, ugyanakkor költséghatékony megoldás a biztonsági személyzet munkájának felügyeletére. A rendszer a Hytera PD415 kézi adóvevőre épül, mely külső eszköz csatlakoztatása nélkül, beépített RFID olvasójával képes leolvasni, majd a központi egységbe küldeni a járőrútvonalon elhelyezett RFID ellenőrzőpontokról az információt, így azonosítva a biztonsági őr aktuális helyzetét az objektumban. Az ellenőrző pontokkal valamint kézi adóvevőkkel korlátlanul bővíthető rendszer központi eleme egy Windows op.rendszer alatt futtatható számítógépes program, melybe feltölthető az adott objektum alaprajza illetve beállítható az ellenőrző pontok elhelyezkedése. Ennek a programnak a feladata az ellenőrző pontok valamint járőr útvonalak megjelenítése, a bejelentkezések (rfid leolvasások) arhiválása és analizálása. A leolvasott RFID adatokat a számítógépes program két módon tudja fogadni. Vagy egy asztali telepítésű, hálózati tápegységgel valamint antennával kiegészített Hytera MD785 típusú urh rádióról - így a figyelő személyzet fix telepítésű, beszédcélú adóvevő készüléke is biztosított - vagy pedig egy Hytera átjátszóról, mely IP kapcsolattal csatlakozik a (tetszőleges távolságban elhelyezett) számítógéphez.

 • Járőr útvonalak megjelenítése, arhiválása időbélyeggel, analizálás
 • Betölthető saját épület alaprajz
 • Digitális rádióátvitel, nincs adatvesztés
 • Vevőállomás: telepített Hytera MD785 rádió vagy IP kapcsolat Hytera átjátszóhoz


A rendszer elemei

Diszpécser számítógép (Windows op.rendszer)
Hytera Patrol őrjárat ellenőrző szoftver
Hytera MD785 telepített adóvevő / vagy IP kapcsolat egy Hytera átjátszóhoz
Hytera PD415 kézi adóvevő(k)
Hytera RFID ellenőrzőpontok ( a helyszínek azonosításához ), ID kártyák (a járőrök azonosításához )


 

Nem vásárolható!

A Hytera SmartDispatch egy moduláris felépítésű, professzionális diszpécser rendszer, melynek segítségével a digitális rádióhálózatban üzemelő állomások teljes körű felügyelete megvalósítható. A szerver-kliens felépítésnek köszönhetően az egyszerű, "1db átjátszó - 1db diszpécser munkaállomás" kiépítettség a feladatok bővülésével több átjátszó állomás kezelésének,- valamint több, egymástól elkülönített diszpécser munkaállomás üzemeltetésének  lehetőségével is bővíthető.

A rendszer funkciói: ( a teljesség igénye nélkül... )

 • Egyéni, csoport és mindenkinek szóló hívások indítása és fogadása
 • Szöveges üzenetek küldése és fogadása
 • A beszédhívások rögzítése, arhiválása, visszajátszása
 • Adóvevő készülékek helymeghatározása, térképes megjelenítése
 • Riasztások kezelése
 • Geofencing funkció, a beállított terület elhagyása esetén történő riasztás
 • Sebesség túllépés riasztás
 • Diszkrét belehallgatás funkció
 • Készülékek letiltása , engedélyezése
 • Rendszer kapcsolat: IP kapcsolattal az átjátszóhoz vagy 2db telepített MD785 rádióval


A szoftver licenszkulcs 1db munkaállomás, 1db IP kapcsolat vagy 2db telepített rádió kezelését és 25db felhasználó kezelését tartalmazza. A további bővítés opcionális licenszkulcsokkal történik.
Az ár nem tartalmazza az asztali számítógép konfigurációt.

 

800 000 Ft+ÁFA

A SmartPTT Basic szoftver csomag komplex diszpécser szolgáltatást nyújt MotoTRBO URH rendszer részére. A szerver-kliens alapra épülő alkalmazás lehetőséget nyújt, hogy több URH hálózatot és diszpécser konzolt üzemeltessünk ugyan azzal a szoftverrel és infrastruktúrával. A SmartPTT diszpécser konzol IP hálózaton keresztül kapcsolódik a SmartPTT rádió szerverhez, amelyhez MotoTRBO rádió van csatlakoztatva. A rendszerbe közbeiktatható egy PBX + VoIP gateway telefonhívások kezelése esetén.

Nem vásárolható!

Beltéri és kültéri helymeghatározó alkalmazás KENWOOD NEXEDGE rádiók számára.

Egyre növekvő igény mutatkozik arra, hogy a napi biztonsági feladatok, az épület- és terület védelmi őrjáratok munkája pontosan ellenőrizhető és dokumentáltan nyomon követhető legyen.

Az ARIADNE az ideális rendszer arra, hogy ellássa az őrjáratok útvonalainak felügyeletét és biztosítsa a járőrök teljesítményének fenntartását és teljes körű ellenőrzését. Mindemellett a beépített mozgásérzékelő (dőlés, mozdulatlanság, és stressz) és vészhívó funkció fokozott biztonságot nyújt az egyedül dolgozók számára.

Napjainkban szinte nem találunk olyan objektumot, ahol a biztonsági őrök ne használnának URH adó-vevő berendezéseket. Az ARIADNE őrjárat ellenőrző rendszer alapját a KENWOOD NX-220/320 típusú digitális kézi rádió alkotja egy olyan külső kézi mikrofonnal, amely az aktív vagy passzív ellenőrzőpont olvasó egységet foglalja magában. Az aktív olvasó egység GPS változattal is elérhető, így a kültéri helymeghatározás nem csupán az ellenőrzőpontokra korlátozódik, hanem folyamatosan térképen követhetővé válik.

Az ellenőrzőpontok azonosítása rádiófrekvenciás technológián (RFID) alapul. A kézi mikrofonban lévő olvasó egység érintés nélkül rádiófrekvenciás kommunikációval olvassa ki a kódpont egyedi azonosítóját, amikor az a közelébe kerül, így a járőr helyzete meghatározható. Az ARIADNE rendszer ellenőrzőpontjain elhelyezett RFID kódpontok lehetnek aktívak vagy passzívak. A passzív RFID kódpont (3-5 cm átmérőjű műanyag korong) nem használ akkumulátort és semmiféle vezetékezést nem igényel, míg az aktív kódpont belső akkumulátorral rendelkezik vagy csatlakoztatva van a hálózati áramforráshoz és folyamatosan sugározza saját azonosító kódját.

Az ARIADNE őrjárat ellenőrző rendszer alkalmazásával az őrzésvédelmi tevékenység biztonságosabbá és ellenőrizhetővé válik mind a megbízó, mind a biztonsági vállalkozás számára. A járőr útvonal mentén telepített RFID kódpontokkal dokumentálhatóvá válik, hogy ki, mikor és hol volt. Alkalmazása nem csak az őrök közötti biztonságos beszédkapcsolatot oldja meg, hanem hitelesen bizonyíthatóvá válik az őrzésvédelmi szolgálatot ellátó személy(ek) tevékenysége, továbbá a nyomonkövethetőségnek és ellenőrzésnek köszönhetően lehetőség nyílik a számonkérésre, mely az őrzés hatékonyságát jelentősen megnöveli.

ARIADNE ellenőrzőpont olvasók:

 • Passzív RFID olvasó
 • Aktív RFID olvasó
 • Aktív RFID olvasó GPS- szel
 • Passzív+Akítv (Hybrid)olvasó

 

Passzív RFID megoldás:

A bejárandó útvonal kijelölésére kerülnek az ellenőrzési pontok. Ezekre diszkrét megjelenésű, 5 cm átmérőjű műanyag korongot kell felszerelni, mely a közepén található furat segítségével rögzíthető a kívánt felületekre. Kültéren és beltéren is alkalmazható, biztonságosan működik szélsőséges időjárási körülmények között is, karbantartást nem igényel, élettartama gyakorlatilag korlátlan.


A KENWOOD URH adó-vevővel és passzív RFID olvasóval rendelkező járőr az ellenőrző ponthoz (RFID kódponthoz) közel helyezi (maximum 10 cm-es távolságra) a mikrofont. Az RFID kódpont egyedi azonosítóját az egység kiolvassa és az URH készülék rádióüzenetben beküldi a kódpont azonosítószámát a központi rádiókészülékre, melyhez az őrjárat ellenőrző program kapcsolódik. A járőrt fény- és hangjelzés tájékoztatja a sikeres leolvasásáról és az üzenet beküldéséről a központi rádióra. Ezt követően folytathatja útját a következő ellenőrző ponthoz. Ha az átvitel a rádióhálózaton keresztül sikertelen, ugyancsak fény- és hangjelzés figyelmeztet, ebben az esetben a járőrnek újra el kell végeznie a leolvasási műveletet.


Aktív RFID megoldás:

Az automatikus (aktív) bel -és kültéri őrjárat ellenőrzési pontokra ultra kis teljesítményű RFID (2,4 GHz-en működő) adókészülékeket kell felszerelni. Az aktív RFID kódpontok folyamatosan sugározzák az egyedi azonosítójukat, a jel az adó 10 m-es körzetében vehető.


A KENWOOD URH adó-vevővel és aktív RFID olvasóval rendelkező járőrnek az aktív RFID kódpont adókörzetébe érve nincs teendője. Az aktív RFID kódpont egyedi azonosítóját az olvasó egység veszi és az URH rádió üzenetben beküldi a kódpont azonosítószámát a központi rádiókészülékre, melyhez az őrjárat ellenőrző program kapcsolódik. A járőrt fény- és hangjelzés tájékoztatja az ellenőrzőpont azonosítójának sikeres vételéről és az üzenet beküldéséről a központi rádióra, ezt követően folytathatja útját a következő ellenőrző ponthoz. Ha az átvitel a rádióhálózaton keresztül sikertelen, a járőrt erről ugyancsak fény- és hangjelzés tájékoztatja, ebben az esetben újra vissza kell menjen a kódpont adókörzetébe.


Aktív RFID ellenőrző pontok:


Az ARIADNE aktív ellenőrző pontok hatósugara 1 m-től 10 m-ig terjedhet. Az ellenőrző pontok két változatban szerezhetők be: nyomógombbal működtethető, saját akkumulátorral; és folyamatos működésű, külső áramforrással.


Őrjárat ellenőrző program:


Az ARIADNE rendszerhez a KENWOOD cég KAS-10-es diszpécseri és térképes megjelenítő programja az alapvető felügyeleti munkákra, naplózásra és kültéri GPS alapú helymeghatározásra alkalmas.

Beszéd, szöveges üzenetküldés, állapotjelentés és vészhívás:

Az ARIADNE rendszer fő eleme a KENWOOD NX-220/320 digitális VHF/UHF sávú kézi rádió adó-vevő készülék. A biztonságos digitális beszédkapcsolat mellett a rádiók alkalmasak rövid szöveges üzenetek küldésére és fogadására, állapotjelentésre és vészhívásra a készülék oldalán elhelyezett vészhelyzeti nyomógombbal. Az egyedül dolgozók védelme érdekében mozgás szenzor került beépítésre a vészhelyzetek automatikus jelzésére (pl.: ájulás).

Az ARIADNE őrjárat ellenőrző rendszer hasznos Önnek:

 

 • ha Ön egy vagyonvédelmi cég vezetője, hiszen biztonságban tudhatja és folyamatosan ellenőrizheti munkatársait, dokumentálhatja az elvégzett munkát;

 • ha Ön egy megbízó cég vezetője, hiszen jogos elvárása, hogy a vagyonvédelmi cég maradéktalanul ellássa a rábízott feladatot és ezt hitelt érdemlően igazolni is tudja.
Nem vásárolható!
Nézet:
Sorrend: