ARIADNE rádiós őrjárat ellenőrző rendszer

Beltéri és kültéri helymeghatározó alkalmazás KENWOOD NEXEDGE rádiók számára.

Egyre növekvő igény mutatkozik arra, hogy a napi biztonsági feladatok, az épület- és terület védelmi őrjáratok munkája pontosan ellenőrizhető és dokumentáltan nyomon követhető legyen.

Az ARIADNE az ideális rendszer arra, hogy ellássa az őrjáratok útvonalainak felügyeletét és biztosítsa a járőrök teljesítményének fenntartását és teljes körű ellenőrzését. Mindemellett a beépített mozgásérzékelő (dőlés, mozdulatlanság, és stressz) és vészhívó funkció fokozott biztonságot nyújt az egyedül dolgozók számára.

Napjainkban szinte nem találunk olyan objektumot, ahol a biztonsági őrök ne használnának URH adó-vevő berendezéseket. Az ARIADNE őrjárat ellenőrző rendszer alapját a KENWOOD NX-3320E3 típusú digitális kézi rádió alkotja egy olyan külső kézi mikrofonnal, amely az aktív vagy passzív ellenőrzőpont olvasó egységet foglalja magában. Az aktív olvasó egység GPS változattal is elérhető, így a kültéri helymeghatározás nem csupán az ellenőrzőpontokra korlátozódik, hanem folyamatosan térképen követhetővé válik.

Az ellenőrzőpontok azonosítása rádiófrekvenciás technológián (RFID) alapul. A kézi mikrofonban lévő olvasó egység érintés nélkül rádiófrekvenciás kommunikációval olvassa ki a kódpont egyedi azonosítóját, amikor az a közelébe kerül, így a járőr helyzete meghatározható. Az ARIADNE rendszer ellenőrzőpontjain elhelyezett RFID kódpontok lehetnek aktívak vagy passzívak. A passzív RFID kódpont (3-5 cm átmérőjű műanyag korong) nem használ akkumulátort és semmiféle vezetékezést nem igényel, míg az aktív kódpont belső akkumulátorral rendelkezik vagy csatlakoztatva van a hálózati áramforráshoz és folyamatosan sugározza saját azonosító kódját.

Az ARIADNE őrjárat ellenőrző rendszer alkalmazásával az őrzésvédelmi tevékenység biztonságosabbá és ellenőrizhetővé válik mind a megbízó, mind a biztonsági vállalkozás számára. A járőr útvonal mentén telepített RFID kódpontokkal dokumentálhatóvá válik, hogy ki, mikor és hol volt. Alkalmazása nem csak az őrök közötti biztonságos beszédkapcsolatot oldja meg, hanem hitelesen bizonyíthatóvá válik az őrzésvédelmi szolgálatot ellátó személy(ek) tevékenysége, továbbá a nyomonkövethetőségnek és ellenőrzésnek köszönhetően lehetőség nyílik a számonkérésre, mely az őrzés hatékonyságát jelentősen megnöveli.

ARIADNE ellenőrzőpont olvasók:

  • Passzív RFID olvasó
  • Aktív RFID olvasó
  • Aktív RFID olvasó GPS- szel
  • Passzív+Akítv (Hybrid)olvasó

 

Passzív RFID megoldás:

A bejárandó útvonal kijelölésére kerülnek az ellenőrzési pontok. Ezekre diszkrét megjelenésű, 5 cm átmérőjű műanyag korongot kell felszerelni, mely a közepén található furat segítségével rögzíthető a kívánt felületekre. Kültéren és beltéren is alkalmazható, biztonságosan működik szélsőséges időjárási körülmények között is, karbantartást nem igényel, élettartama gyakorlatilag korlátlan.


A KENWOOD URH adó-vevővel és passzív RFID olvasóval rendelkező járőr az ellenőrző ponthoz (RFID kódponthoz) közel helyezi (maximum 10 cm-es távolságra) a mikrofont. Az RFID kódpont egyedi azonosítóját az egység kiolvassa és az URH készülék rádióüzenetben beküldi a kódpont azonosítószámát a központi rádiókészülékre, melyhez az őrjárat ellenőrző program kapcsolódik. A járőrt fény- és hangjelzés tájékoztatja a sikeres leolvasásáról és az üzenet beküldéséről a központi rádióra. Ezt követően folytathatja útját a következő ellenőrző ponthoz. Ha az átvitel a rádióhálózaton keresztül sikertelen, ugyancsak fény- és hangjelzés figyelmeztet, ebben az esetben a járőrnek újra el kell végeznie a leolvasási műveletet.


Aktív RFID megoldás:

Az automatikus (aktív) bel -és kültéri őrjárat ellenőrzési pontokra ultra kis teljesítményű RFID (2,4 GHz-en működő) adókészülékeket kell felszerelni. Az aktív RFID kódpontok folyamatosan sugározzák az egyedi azonosítójukat, a jel az adó 10 m-es körzetében vehető.


A KENWOOD URH adó-vevővel és aktív RFID olvasóval rendelkező járőrnek az aktív RFID kódpont adókörzetébe érve nincs teendője. Az aktív RFID kódpont egyedi azonosítóját az olvasó egység veszi és az URH rádió üzenetben beküldi a kódpont azonosítószámát a központi rádiókészülékre, melyhez az őrjárat ellenőrző program kapcsolódik. A járőrt fény- és hangjelzés tájékoztatja az ellenőrzőpont azonosítójának sikeres vételéről és az üzenet beküldéséről a központi rádióra, ezt követően folytathatja útját a következő ellenőrző ponthoz. Ha az átvitel a rádióhálózaton keresztül sikertelen, a járőrt erről ugyancsak fény- és hangjelzés tájékoztatja, ebben az esetben újra vissza kell menjen a kódpont adókörzetébe.


Aktív RFID ellenőrző pontok:


Az ARIADNE aktív ellenőrző pontok hatósugara 1 m-től 10 m-ig terjedhet. Az ellenőrző pontok két változatban szerezhetők be: nyomógombbal működtethető, saját akkumulátorral; és folyamatos működésű, külső áramforrással.


Őrjárat ellenőrző program:


Az ARIADNE rendszerhez a KENWOOD cég KAS-20 diszpécseri és térképes megjelenítő programja az alapvető felügyeleti munkákra, naplózásra és kültéri GPS alapú helymeghatározásra alkalmas.

Beszéd, szöveges üzenetküldés, állapotjelentés és vészhívás:

Az ARIADNE rendszer fő eleme a KENWOOD NX-3320E3 digitális kézi rádió adó-vevő készülék. A biztonságos digitális beszédkapcsolat mellett a rádiók alkalmasak rövid szöveges üzenetek küldésére és fogadására, állapotjelentésre és vészhívásra a készülék oldalán elhelyezett vészhelyzeti nyomógombbal. Az egyedül dolgozók védelme érdekében mozgás szenzor került beépítésre a vészhelyzetek automatikus jelzésére (pl.: ájulás)

A feltüntetett ár tájékoztató jellegű.

A rendszer árát a számítógépes munkaállomások és rádióállomások száma valamint a térképes megjelenítés módja és egyéb opciók határozzák meg. Kérjed egyedi árajánlatunkat !
Garancia:
1 év
Webáruház készítés