PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Hírek, érdekességek

Az InterContinental Budapest a Motorola ultravékony adóvevőit választotta

Radio Systems
Radio Systems
2019.11.16 20:53
Az InterContinental Budapest a Motorola ultravékony adóvevőit választotta

Az InterContinental Budapest a városközpontban található, ablakaiból lélegzetelállító panorámát kínál a Dunára, a budai várra és a mögötte elterülő hegyekre. E lenyűgöző ötcsillagos szállodában 18 exkluzív lakosztály, egy elnöki lakosztály, valamint 402 gyönyörű szoba kapott helyet, amelyek többségéből a vendégek a folyóra néző, mesés kilátásban gyönyörködhetnek.

Az épületben a legmodernebb, akár 900 fő kiszolgálására is alkalmas konferenciatermek, pihenőszobák, egy luxusszínvonalú bár/club, wellness-részleg, úszómedence és a nap 24 órájában látogatható fitneszközpont is helyet kapott. Ezenfelül a szálloda ad otthont az ismert Corso étteremnek és bárnak, amely minden napszakban ízletes fogásokkal várja az éhes látogatókat. Az InterContinental Budapest ideális választás akár üzleti útra indul, akár pihenésre vágyik. Számos magas beosztású politikus, híresség és sportoló szállt már meg itt az évek során. A szálloda idén harmadik alkalommal nyerte el a tekintélyes „Magyarország vezető üzleti szállodája” címet a World Travel Awards díjátadón.

Az InterContinental Budapest már korábban is a Motorola Solutions termékeit, a 4 csatornás CP040, illetve a 16 csatornás DP1400 URH adóvevőket használta belső kommunikációjának biztosításához.  A szálloda vezetősége elhatározta, hogy egy új digitális rádiórendszerre áll át, amely mindamellett, hogy képes az egész épületben megbízható és titkosított kommunikációt biztosítani, kellően diszkrét és elegáns megjelenésű azaz illik a szálloda eleganciájához és stílusához. Mivel a cégcsoport többi szállodája, például az InterContinental London Park Lane Hotel és az InterContinental Berlin is a legújabb Motorola Solutions termékeket használja, az InterContinental Budapest megkereste cégünket, mint  a Motorola Solutions egyik helyi viszonteladóját.

Az InterContinental Budapest a több hónapos tesztidőszak során Motorola Solutions több termékét is megvizsgálta, végül az analóg és digitális üzemmódban is használható SL1600 adóvevő mellett döntött.

Ez kiváló megoldásnak bizonyult a hotel dolgozói és biztonsági szolgálata számára, mivel rendkívül vékony, elegáns megjelenésű, könnyen használható, por- és vízállóság szempontjából IP54-es besorolású, hosszú akkumulátoros üzemidőt kínál, szabadalmaztatott antennája pedig nagyobb hatótávolság elérését teszi lehetővé.

Mivel az SL1600 készülékek a digitális üzemmódjuk mellett analóg készülékekkel is képesek kommunikálni, kézenfekvő megoldás volt a régi DP1400 készülékek üzemben tartása. Ezeket a készülékeket illetve az analóg frekvenciát így már csak vészhelyzetek és a szálloda teljes evakuálása esetén tervezik használni, mivel ezekben az esetekben a helyzet hatékony kezeléséhez több dolgozónak kell adóvevőt használnia. Az SL1600-as típussal felszerelt kollégáik az adóvevő tetején található kapcsolóval válthatnak a csatornák között. A digitális frekvenciákon három csatornához három felhasználói csoport lett hozzárendelve: egy a biztonsági szolgálat, és kettő a szállodai dolgozók számára, míg a negyedik csatorna lehetőséget biztosít az analóg frekvencia használtatára is.

„Rendkívül elégedettek vagyunk az új MOTOTRBO ultravékony adóvevőkkel. Részlegeink örömmel használják őket mindennapi munkájuk során. A korábbi kézi adóvevőkhöz képest könnyebbek és jóval ergonomikusabbak, a szálloda minden pontján magabiztosan megtalálják a rádiójelet, az akkumulátor pedig egy teljes műszak alatt sem merül le. Az adóvevők rendkívül diszkréten viselhetők, főleg ha a headsetet is felvesszük, amellyel ráadásul a felhasználó kezei is szabadok maradnak. A londinertől a portásig a recepcióspulttól a biztonsági szolgálatig minden munkatársunk gyorsan és könnyedén kommunikálhat egymással.  Kétségtelen, hogy a rendszer javítja a dolgozók produktivitását, így hozzájárul a szálloda hatékonyabb működtetéséhez – tehát a vendégeinknek is a javára válik."

Ormosy Gábor, biztonsági vezető, InterContinental Budapest