PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

PMR446 sávú adóvevő

PMR446 adóvevők az UHF sávban, egy un. harmonizált sávrészében üzemelnek , ezért engedély nélkül használhatóak az EU tagállamok területén. Mindössze 0.5W adóteljesítménnyel - ebből kifolyólag korlátozott hatótávolsággal - rendelkeznek, kisebb telephelyeken, néhány emeletes irodaházakban történő használatra illetve pár száz méten belüli szabadtéri munkavégzéshez, például forgalomirányításhoz javasoljuk őket. Frekvenciasávjuk megegyezik a kereskedelemben is beszerezhető hobbi walkie talkie készülékekével, ezért biztonsági kommunikációra nem alkalmasak, ilyen esetekben javasoljuk az egyszerű eszközökkel nem lehallgatható illetve nem zavarható digitális pmr446 készülékek vagy a jóval nagyobb teljesítményű, ipari sávú készülékek használatát.

Termékválasztékunkban mind a hagyományos analóg, mind a korszerűbb digitális adóvevő készülékek megtalálhatóak. A digitális technológia előnyeiről ide kattintva olvashatsz.


11termék111
Üzemmód:
analóg
Frekvenciasáv:
PMR (446MHz)
Hosszú szállítási idő, előrendelést veszünk fel rá.
47 700 Ft+ÁFA
Nem vásárolható!
Üzemmód:
analóg
Frekvenciasáv:
PMR (446MHz)
Hosszú szállítási idő, előrendelést veszünk fel rá.
41 700 Ft+ÁFA
11termék111

Analóg vagy digitális ?

A digitális adóvevők ára az elmúlt években "zuhanórepülésbe" kezdett , mára már megközelíti, esetenként eléri a hagyományos analóg adóvevő készülékekét, ezért új rendszer kiépítése vagy meglévő készülékpark bővítése / cseréje esetén érdemes megfontolni a digitális készülékek beszerzését. 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a digitális adóvevők előnyeit:

Jobb beszédérthetőség zajos környezetben
a digitális készülékek beszédkódoló elektronikája kiszűri a környezeti (háttér) zajokat, kizárólag csak a beszéd kerül adásba. Ez jelentősen megnöveli a beszédérthetőséget zajos környezetben.

Nagyobb hatótávolság
a digitális készülékek hagyományos analóg társaiknál 10-20%-al nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek, mivel hibajavító algoritmusaik még akkor is képesek az átvitt beszédinformáció vételére, mikor analóg rádiókban már érthetetlen a beszéd és csak sistergés hallható.

Hosszabb üzemidő
a digitális készülékek üzemideje körülbelül másfélszerese az analóg adóvevőkhöz képest, mivel az adásuk nem folyamatos, a digitilizált beszédet adatcsomagokban sugározzák ki.

Nagyfokú beszédtitkosítás
a digitális készülékeket átviteli rendszerüknek valamint titkosító algoritmusaiknak köszönhetően egyszerű eszközökkel nem lehet lehallgatni és/vagy megzavarni.

Csoport és egyéni hívások lehetősége
míg az analóg készülékek használatakor egy adott frekvencián "mindenki-mindenkit hall", a digitális készülékekkel több tucat egymástól elkülönített, - egymást nem halló és nem zavaró - beszélgető csoport alakítható ki. Egy készülék egyidejűleg több beszélgetőcsoport tagja is lehet, például egy logisztikai vezető figyelemmel kísérheti a targoncások és az árúkiadók beszélgetéseit, az említett két csoport tagjai kizárólag saját kollégáik rádióforgalmazását hallják. A csoport hívások mellett lehetőség van privát (két adóvevő közötti közvetlen, mások által nem hallható) hívásokra is, a kijelzővel rendelkező készülékeknél a mobiltelefonoknál megszokott telefonkönyv funkcióval. Mivel minden digitális készülékek egyedi azonosítóval rendelkezik, a kijelzővel rendelkező készülékeken az éppen rádióforgalmazó állomás neve megjelenik, beazonosítható.

Szöveges üzenet küldés / fogadás
a kijelzővel illetve billentyűzettel rendelkező digitális készülékek szöveges üzenetek (sms) küldésére illetve fogadására alkalmasak. Segítségével például státusz üzenetek küldésével lehet feladatokat kiadni illetve azok elvégzését visszajelenteni.

Helymeghatározás
a beépített GPS vevővel rendelkező digitális készülékek pozíciója diszpécser számítógépen térképen megjeleníthető, útvonaluk a későbbiekben visszanézhető, az elhangzott beszélgetések visszahallgathatóak.

Szűrés
Üzemmód
Frekvenciasáv
Gyártó
Adóteljesítmény
Extra funkció
Kijelző