PMR sávú adóvevő

Professzionális célú adó vevő készülékeink strapabíró, IP54 - IP67 védettségű, belső fémvázzal megerősített készülékházzal rendelkeznek így a mostoha ipari körülmények között is megállják a helyüket. Nagy kapacitású LiIon akkumulátoruknak köszönhetően üzemidejük akár a 14-16 órát is eléri, töltésük mindössze 3 órát vesz igénybe.

PMR sávú adóvevők mindössze 0.5W adóteljesítménnyel rendelkeznek ezért engedély nélkül használhatóak az EU tagállamok területén. Kisebb telephelyeken, néhány emeletes irodaházakban történő használatra illetve pár száz méten belüli szabadtéri munkavégzéshez, például forgalomirányításhoz javasoljuk használatukat.


12 termék 1 12
12 termék 1 12

Analóg vagy digitális ?

A digitális adóvevők ára az elmúlt években "zuhanórepülésbe" kezdett , mára már megközelíti, esetenként eléri a hagyományos analóg adóvevő készülékekét, ezért új rendszer kiépítése vagy meglévő készülékpark bővítése / cseréje esetén érdemes megfontolni a digitális készülékek beszerzését. 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a digitális adóvevők előnyeit:

Jobb beszédérthetőség zajos környezetben
a digitális készülékek beszédkódoló elektronikája kiszűri a környezeti (háttér) zajokat, kizárólag csak a beszéd kerül adásba. Ez jelentősen megnöveli a beszédérthetőséget zajos környezetben.

Nagyobb hatótávolság
a digitális készülékek hagyományos analóg társaiknál 10-20%-al nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek, mivel hibajavító algoritmusaik még akkor is képesek az átvitt beszédinformáció vételére, mikor analóg rádiókban már érthetetlen a beszéd és csak sistergés hallható.

Hosszabb üzemidő
a digitális készülékek üzemideje körülbelül másfélszerese az analóg adóvevőkhöz képest, mivel az adásuk nem folyamatos, a digitilizált beszédet adatcsomagokban sugározzák ki.

Nagyfokú beszédtitkosítás
a digitális készülékeket átviteli rendszerüknek valamint titkosító algoritmusaiknak köszönhetően egyszerű eszközökkel nem lehet lehallgatni és/vagy megzavarni.

Csoport és egyéni hívások lehetősége
míg az analóg készülékek használatakor egy adott frekvencián "mindenki-mindenkit hall", a digitális készülékekkel több tucat egymástól elkülönített, - egymást nem halló és nem zavaró - beszélgető csoport alakítható ki. Egy készülék egyidejűleg több beszélgetőcsoport tagja is lehet, például egy logisztikai vezető figyelemmel kísérheti a targoncások és az árúkiadók beszélgetéseit, az említett két csoport tagjai kizárólag saját kollégáik rádióforgalmazását hallják. A csoport hívások mellett lehetőség van privát (két adóvevő közötti közvetlen, mások által nem hallható) hívásokra is, a kijelzővel rendelkező készülékeknél a mobiltelefonoknál megszokott telefonkönyv funkcióval. Mivel minden digitális készülékek egyedi azonosítóval rendelkezik, a kijelzővel rendelkező készülékeken az éppen rádióforgalmazó állomás neve megjelenik, beazonosítható.

Szöveges üzenet küldés / fogadás
a kijelzővel illetve billentyűzettel rendelkező digitális készülékek szöveges üzenetek (sms) küldésére illetve fogadására alkalmasak. Segítségével például státusz üzenetek küldésével lehet feladatokat kiadni illetve azok elvégzését visszajelenteni.

Helymeghatározás
a beépített GPS vevővel rendelkező digitális készülékek pozíciója diszpécser számítógépen térképen megjeleníthető, útvonaluk a későbbiekben visszanézhető, az elhangzott beszélgetések visszahallgathatóak.

Webáruház készítés