Bemutatkozik a Kenwood új digitális pmr adóvevője a TK-3701DE !

Bemutatkozik a Kenwood új digitális pmr adóvevője a TK-3701DE !

A Kenwood nyugdíjba küldte közkedvelt digitális pmr készülékét a TK-3401DE -t, a most bemutatkozó adóvevő készülékben ennek utódját köszönthetjük.

Radio Systems
Radio Systems

A Kenwood TK-3401DE a gyártó első professzionális célú digitális pmr rádiója volt. Sikerét a megszokott "Kenwood minőség" mellett annak is köszönhette, hogy megjelenésekor még ritkaság számba mentek a digitális adóvevők, az új modulációs mód előnyeit, így például a megnövekedett hatótávolságot, a zajmentes, titkosított beszédátvitelt hamar megkedvelték a felhasználók. Időközben a digitális adóvevő készülékek mindennapjaink részévé váltak, így eljött az ideje a TK-3401DE nyugdíjazásának, egyúttal egy korszerűbb készülék a Kenwood TK-3701DE bemutatásának.

A Kenwood TK-3701DE tervezői igyekeztek megtartani a TK-3401DE ergonomikus kialakítását és egyszerű kezelhetőségét, ezért az új adóvevő kívülről csak egy kis facelift -en, csinosításon esett át. A töltő és az akkumulátor valamint a headset csatlakozó változatlan maradt, biztosítva elődjével a kompatibilitást. Az igazán komoly változások - a korszerűbb, kisebb fogyasztású chipset, a nagyobb érzékenységű és szelektivitású vevőfokozat valamint a újabb generációs kodek - a készülékházon belül találhatóak, amiből mi felhasználók az adóvevő még kifinomultabb működését valamint a megnövelt csatornaszám előnyeit élvezhetjük.

Apropó csatornaszám ! A Kenwood új digitális pmr rádiója ezen a téren is tartogat egy meglepetést. Ez az első engedély nélkül használható adóvevő, mely a hatályos ECC Decision (15)05 frekvencia kiosztásnak megfelelően, a 17-32 -ig terjedő csatornáján a 446MHz-es frekvencia sáv első, eddig analóg pmr készülékek által használt frekvencia blokkját is használja digitális üzemmódban, mégpedig az analóg rádió csatornák közötti keskeny sávban "megbújva". Ez persze csak nekünk, szakmabelieknek érdekesség, a felhasználóknak ez további 16db, kristálytiszta beszédcsatornát jelent.

Webáruház készítés