PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Hírek, érdekességek

Biztonságból jeles ! Icom IC-F2000

2016.07.15 21:29

Az Icom IC-F1000 illetve IC-F2000 típusszámú kézi adóvevői nem csak 24.5mm "vastag" készülékházukkal és 240g-os tömegükkel valamint beépített beszédtitkosító rendszerükkel tűnnek ki társaik közül. A gyártó - eddig csak csúcskategóriás készülékekben elérhető - biztonsági megoldásokkal is ellátta a készülékeket.


A beépített mozgásérzékelő szenzornak köszönhetően a kézi rádiók alapszolgáltatásai között megtalálhatjuk a lone worker mellett a man down funkciót is !

A lone worker funkció aktiválását követően a vonatvezetők éberségi figyelőrendszeréhez hasonlóan, beállítható időközönként hangjelzéssel figyelmezteti használóját, melyet az adásgomb rövid megnyomásával lehet nyugtázni. Amennyiben ez baleset, elalvás stb miatt elmarad, a készülék segélyhívó jelzést küld a többi rádió felé.

A man down funkció aktiviálása után a rádió mozgását illetve helyzetét figyeli. Amennyiben baleset esetleg támadás miatt a beállított időtartam alatt a rádió nem mozdul és/vagy vízszintes helyzetben van, a rádió vészhívást küld a többi készülék felé.