10Km-es távra keresek kézi adóvevőket. Melyiket válasszam ?

10Km-es távra keresek kézi adóvevőket. Melyiket válasszam ?

Radio Systems
Radio Systems

Egyiket se ! Felejtsd el !
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mindenki venne egy bruttó 20.000,-Ft-os, "Up to 10Km" feliratú dobozban díszelgő vóki tókit a sarki műszaki boltban, ( jobb esetben a a mi webáruházunkban ) a mobiltelefon szolgáltatók pedig szép csendben tönkre mennének. Talán az sem véletlen, hogy ilyen és hasonló ígéreteket csak a szabadidős célú adóvevők dobozán láthatsz, a professzionális urh készülékek gyártói óvakodnak az ilyen kijelentésektől.

Természetesen a gyártók marketingesei sem estek a fejükre, szabad szemmel alig látható betűmérettel minden esetben oda van írva az is, hogy a környezeti hatások jelentősen befolyásolhatják a készülékek hatótávolságát. És környezeti hatásból bőven van, a vasbeton, a fém szerkezet, a vastagabb fal, a kizöldült erdősáv és a domb(ocska) jelentősen csökkentheti az áthidalható távolságot. A gyakorlat azt mutatja, hogy nyílt terepen, ahol a rádiók "látják egymást" akár 3-4 Km is kényelmesen áthidalható. Kisvárosi környezetben 1..1.5Km , nagyvárosban, gyártelepen néhány száz méter a reális. Valójában nem is kellene a Km-eken nagyon rágódni. El kell(ene) fogadni, hogy ezek helyi kommunikációra kitalált szerkentyűk. Aki többre vágyik rádiózzon hegytetők között, esetleg használjon mobiltelefont...

Amikor azt látod az utcán, hogy egy rendőr vagy egy motoros futár lazán előkapja zsebéből a kézi adóvevőjét és a város (vagy akár a kerület ) túl oldalán dolgozó kollégájával cseveg, minden esetben kiépített infrastruktúra, azaz egy sokszázezer Forintos átjátszó állomás is van a dolog hátterében. Az átjátszókról ide kattintva olvashatsz.

Webáruház készítés