PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Hírek, érdekességek

Bemutatkoznak a Vokkero intercom rendszerek

Radio Systems
Radio Systems
2021.02.01 12:00
Bemutatkoznak a Vokkero intercom rendszerek

Professzionális URH adóvevőink az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatási szektor minden területén megállják a helyüket, azonban van néhány olyan speciális felhasználási hely, ahol a megbízható működés valamint kiemelkedő beszédérthetőség mellett a szabadkezes használat lehetősége is elsődleges szempont. Ezekben az esetekben intercom rendszer használatát javasoljuk Ügyfeleink számára.

Tavaly új termékekkel, a Vokkero intercom rendszereivel bővült termékkínálatunk. Most az ipari,- valamint broadcast/stúdió felhasználók igényeire szabott intercom állomásaikat szeretnénk bemutatni a számotokra.

A Vokkero Guardian sorozatú, mindössze 190g „súlyú”, tenyérnyi méretű készülékek elegáns, ugyanakkor strapabíró kivitelű készülékházuknak köszönhetően mostoha ipari körülmények között éppen úgy megállják a helyüket mint broadcast illetve stúdiókörnyezetben. Egyik különlegességük, hogy a többi vezeték nélküli intercom rendszertől eltérően, az Európa szerte engedély nélkül használható 800MHz-es sávrészben üzemelnek, így nagyobb hatótávolságot, illetve üzembiztosabb full-duplex összeköttetést biztosítanak társaiknál, ráadásul korlátlan számú mozgó állomás között.

A nagy kapacitású LiPo akkumulátorral szerelt intercom beltpack-ek a használati módtól függően akár 11 órás üzemidővel is rendelkeznek és mivel működésükhöz nem szükséges bázisállomást vagy központi vezérlő egységet telepíteni, percek alatt üzembe helyezhetőek akár terepen is, ami a gyors reagálású tűzoltó csapatok és az ENG stábok esetében elengedhetetlen funkció. A lemerült készülékek illetve tartalék akkumulátorok mindössze 4 óra alatt feltölthetőek a gyártó csoporttöltőivel, melyek az egységek gyors konfigurálását is lehetővé teszik.

Az ipari valamint broadcast felhasználásra készült Vokkero Guardian készülékeket kívülről csak a színük különbözteti meg, az igazi különbség a „motorháztető alatt” található. Míg az ipari célú felhasználásra tervezett Guardian Standard, Guardian Plus valamint a robbanásbiztos környezetben is használható Guardian ATEX készülékek a 8kHz-es illetve 16kHz-es sávszélességű, kristálytiszta beszédátvitelre, az ipari környezet zajviszonyaira optimalizált kodekre valamint a 128 bites AES beszédtitkosításra helyezik a hangsúlyt, addig a stúdió valamint broadcast felhasználásra javasolt Guardian Show intercom egységek olyan további speciális funkciókkal rendelkeznek mint a beszéd prioritás a rendezői készülék számára, a telepítési munkák, élő rendezvények, valamint stúdiófelhasználás hangviszonyaihoz igazított gyári beállítások valamint a vibra hívásjelzés. A tervező mérnökök természetesen nem feledkeztek meg a stúdiók vezetékes világárról sem, egy opcionális egységgel a 2/4 huzalos rendszerek felé is kapcsolódhatnak a Guardian Show állomások sőt a Bluetooth funkcióval felvértezett eszközökön keresztül egy távoli, mobiltelefonos felhasználó is bekapcsolódhat a beszélgetésbe.

A Vokkero intercom egységek - a walkie talkie készülékektől eltérően – nem rendelkeznek beépített mikrofonnal és hangszóróval, kizárólag a gyártó speciális kommunikációs headsetjeivel használhatóak. A messziről szinte láthatatlan „security” headset-ektől kezdve, az egy,- illetve kétoldalas, nyitott vagy zárt stúdió headset-eken át a robbanásbiztos környezetben is használható, zajvédős ipari fültokokig bezárólag több tucat típus áll Ügyfeleink rendelkezésére, így minden kommunikációs igényükre megoldást tudunk biztosítani.

További információkért és bemutató készülék igény esetén kérjük keresd kollégáinkat az info@radiosystems.hu email címen vagy a 06 1 365 3496 telefonszámon.