PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Gyakori kérdések, válaszok

Analóg vagy digitális adóvevőket érdemesebb választanunk ?

Radio Systems
Radio Systems
2018.02.17 20:58
Analóg vagy digitális adóvevőket érdemesebb választanunk ?


Attól függ, hogy milyen funkciókra van szükségetek.

Amennyiben telephelyen belüli, egyszerű beszédkapcsolatra van "mindössze" szükségetek, az analóg készülékek is teljesen megfelelőek lesznek számotokra !

Amennyiben az alábbi "extra" funkciók bármelyike fontos számotokra, válasszatok digitális készülékeink közül:

- Jobb beszédérthetőség zajos környezetben
  a digitális készülékek beszédkódoló elektronikája kiszűri a környezeti zajokat, csak a beszéd kerül kisugárzásra.

- Nagyfokú beszédtitkosítás
  a digitális készülékek 40...256 bites titkosítással rendelkeznek. Bővebben itt olvashatsz erről )

- Korlátlan csoport és egyéni hívás
 
a digitális készülékekben több tucat egymástól elkülönített, - egymást nem halló - beszélgető csoport alakítható ki. Egy készülék egyidejűleg több beszélgetőcsoport   tagja is lehet, például egy logisztikai vezető hallgathatja a targoncások és az árúkiadók rádiózását egyszerre, csatornaváltás nélkül. A csoport hívások mellett privát ( egyéni ) hívásokra is lehetőség van, kijelzővel rendelkező készülékeknél a mobiltelefonoknál megszokott telefonkönyv funkció is elérhető.

- Hívóazonosítás, hangrögzítés
 a digitális készülékek egyedi azonosítóval rendelkeznek, így a kijelzővel rendelkező készülékeken látható a beszélő fél hívószáma vagy neve. Az egyedi azonosítóknak mköszönhetően az ellopott / elveszett készülékek letilthatóak, diszpécser szoftverrel a beszélgetések rögzíthetőek.

- Szöveges üzenet küldés / fogadás
a kijelzővel illetve billentyűzettel rendelkező digitális készülékek szöveges üzenetek (sms) küldésére illetve fogadására alkalmasak. Segítségével státusz üzenetekkel lehet feladatokat kiadni illetve azok elvégzését jelenteni.

- Helymeghatározás.
a beépített GPS vevővel rendelkező digitális készülékek poziciója térképen megjeleníthető, útvonaluk rögzíthető. Beltéren RFID illetve Bluetooth alapú megoldások nyújtanak helymeghatározást.


Amennyiben egy picit részletesebben szeretnéd megismerni digitális rádiórendszereinket, azok alapvető műszaki paramétereit és ismérveit, akkor feltétlenül olvasd el Digitális Kisokos című írásunkat is !