Ipari sávú adóvevő

Professzionális célú adó vevő készülékeink strapabíró, IP54 - IP67 védettségű, belső fémvázzal megerősített készülékházzal rendelkeznek így a mostoha ipari körülmények között is megállják a helyüket. Nagy kapacitású LiIon akkumulátoruknak köszönhetően üzemidejük akár a 14-16 órát is eléri, töltésük mindössze 3 órát vesz igénybe.

Ipari sávú adóvevő készülékeink a VHF vagy UHF sávban üzemelnek. A PMR sávú készülékeknél 8-10-szer nagyobb adóteljesítményük jelentősen nagyobb hatótávolságot illetve megbízhatóbb kommunikációt biztosít. Míg az UHF sávú adóvevők az épületen és telephelyen belüli kommunikációra alkalmasabbak, így használatukat őrzés-védelmi munkákhoz, logisztikai feladatok ellátásához, gyártó üzemek és karbantartó csoportok kommunikációjához javasoljuk, a VHF sávú készülékek külterületeken történő használatra alkalmasabbak, ezért vadásztársaságok, erdőgazdálkodással, geologiával, bányászattal foglalkozó szervezetek megfelelő választás

44 termék 1 12
Motorola R2 urh adó vevő
Üzemmód:
analóg
Frekvenciasáv:
VHF vagy UHF
135 763 Ft
(106 900 Ft+ÁFA)
44 termék 1 12

Analóg vagy digitális ?

A digitális adóvevők ára az elmúlt években "zuhanórepülésbe" kezdett , mára már megközelíti, esetenként eléri a hagyományos analóg adóvevő készülékekét, ezért új rendszer kiépítése vagy meglévő készülékpark bővítése / cseréje esetén érdemes megfontolni a digitális készülékek beszerzését. 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a digitális adóvevők előnyeit:

Jobb beszédérthetőség zajos környezetben
a digitális készülékek beszédkódoló elektronikája kiszűri a környezeti (háttér) zajokat, kizárólag csak a beszéd kerül adásba. Ez jelentősen megnöveli a beszédérthetőséget zajos környezetben.

Nagyobb hatótávolság
a digitális készülékek hagyományos analóg társaiknál 10-20%-al nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek, mivel hibajavító algoritmusaik még akkor is képesek az átvitt beszédinformáció vételére, mikor analóg rádiókban már érthetetlen a beszéd és csak sistergés hallható.

Hosszabb üzemidő
a digitális készülékek üzemideje körülbelül másfélszerese az analóg adóvevőkhöz képest, mivel az adásuk nem folyamatos, a digitilizált beszédet adatcsomagokban sugározzák ki.

Nagyfokú beszédtitkosítás
a digitális készülékeket átviteli rendszerüknek valamint titkosító algoritmusaiknak köszönhetően egyszerű eszközökkel nem lehet lehallgatni és/vagy megzavarni.

Csoport és egyéni hívások lehetősége
míg az analóg készülékek használatakor egy adott frekvencián "mindenki-mindenkit hall", a digitális készülékekkel több tucat egymástól elkülönített, - egymást nem halló és nem zavaró - beszélgető csoport alakítható ki. Egy készülék egyidejűleg több beszélgetőcsoport tagja is lehet, például egy logisztikai vezető figyelemmel kísérheti a targoncások és az árúkiadók beszélgetéseit, az említett két csoport tagjai kizárólag saját kollégáik rádióforgalmazását hallják. A csoport hívások mellett lehetőség van privát (két adóvevő közötti közvetlen, mások által nem hallható) hívásokra is, a kijelzővel rendelkező készülékeknél a mobiltelefonoknál megszokott telefonkönyv funkcióval. Mivel minden digitális készülékek egyedi azonosítóval rendelkezik, a kijelzővel rendelkező készülékeken az éppen rádióforgalmazó állomás neve megjelenik, beazonosítható.

Szöveges üzenet küldés / fogadás
a kijelzővel illetve billentyűzettel rendelkező digitális készülékek szöveges üzenetek (sms) küldésére illetve fogadására alkalmasak. Segítségével például státusz üzenetek küldésével lehet feladatokat kiadni illetve azok elvégzését visszajelenteni.

Helymeghatározás
a beépített GPS vevővel rendelkező digitális készülékek pozíciója diszpécser számítógépen térképen megjeleníthető, útvonaluk a későbbiekben visszanézhető, az elhangzott beszélgetések visszahallgathatóak.

Webáruház készítés