PROFESSZIONÁLIS URH TÁVKÖZLÉSI RENDSZEREK

Ipari sávú adóvevő

Ipari sávú adóvevő készülékeink a 140MHz-174MHz közötti VHF illetve 400MHz-470MHz közötti UHF sávban üzemelnek. A PMR446 sávú készülékeknél 8-10-szer nagyobb adóteljesítményük jelentősen nagyobb hatótávolságot illetve megbízhatóbb kommunikációt biztosít számukra. A VHF sávú készülékek a nagyobb hullámhossznak köszönhetően jobban terjednek külterületeken, erdőben, mezőn, hegyek között, ezért ezeket a készülékeket elsősorban vadásztársaságok, erdőgazdálkodással foglalkozó szervezetek részére, illetve egyéb, lakott területen kívül történő tevékenységekhez ajánljuk, de a VHF sávot használják a Önkéntes Tűzoltóságok és Polgárőrök is. Az UHF sávú adóvevők az épületen,- illetve telephelyen / gyártelepen belüli kommunikációra alkalmasabbak, használatukat őrzés-védelmi munkákhoz, logisztikai feladatok ellátásához, gyártó üzemek és karbantartó csoportok kommunikációjának biztosításához javasoljuk.

Termékválasztékunkban mind a hagyományos analóg, mind a korszerűbb digitális adóvevő készülékek megtalálhatóak. A digitális technológia előnyeiről ide kattintva olvashatsz.


61termék112

Motorola DP1400 urh adó vevő

Üzemmód:
analóg
Frekvenciasáv:
VHF vagy UHF
Hosszú szállítási idő, előrendelést veszünk fel rá.
83 400 Ft+ÁFA
Üzemmód:
analóg
Frekvenciasáv:
UHF
Hosszú szállítási idő, előrendelést veszünk fel rá.
61 300 Ft+ÁFA
61termék112

Analóg vagy digitális ?

A digitális adóvevők ára az elmúlt években "zuhanórepülésbe" kezdett , mára már megközelíti, esetenként eléri a hagyományos analóg adóvevő készülékekét, ezért új rendszer kiépítése vagy meglévő készülékpark bővítése / cseréje esetén érdemes megfontolni a digitális készülékek beszerzését. 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a digitális adóvevők előnyeit:

Jobb beszédérthetőség zajos környezetben
a digitális készülékek beszédkódoló elektronikája kiszűri a környezeti (háttér) zajokat, kizárólag csak a beszéd kerül adásba. Ez jelentősen megnöveli a beszédérthetőséget zajos környezetben.

Nagyobb hatótávolság
a digitális készülékek hagyományos analóg társaiknál 10-20%-al nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek, mivel hibajavító algoritmusaik még akkor is képesek az átvitt beszédinformáció vételére, mikor analóg rádiókban már érthetetlen a beszéd és csak sistergés hallható.

Hosszabb üzemidő
a digitális készülékek üzemideje körülbelül másfélszerese az analóg adóvevőkhöz képest, mivel az adásuk nem folyamatos, a digitilizált beszédet adatcsomagokban sugározzák ki.

Nagyfokú beszédtitkosítás
a digitális készülékeket átviteli rendszerüknek valamint titkosító algoritmusaiknak köszönhetően egyszerű eszközökkel nem lehet lehallgatni és/vagy megzavarni.

Csoport és egyéni hívások lehetősége
míg az analóg készülékek használatakor egy adott frekvencián "mindenki-mindenkit hall", a digitális készülékekkel több tucat egymástól elkülönített, - egymást nem halló és nem zavaró - beszélgető csoport alakítható ki. Egy készülék egyidejűleg több beszélgetőcsoport tagja is lehet, például egy logisztikai vezető figyelemmel kísérheti a targoncások és az árúkiadók beszélgetéseit, az említett két csoport tagjai kizárólag saját kollégáik rádióforgalmazását hallják. A csoport hívások mellett lehetőség van privát (két adóvevő közötti közvetlen, mások által nem hallható) hívásokra is, a kijelzővel rendelkező készülékeknél a mobiltelefonoknál megszokott telefonkönyv funkcióval. Mivel minden digitális készülékek egyedi azonosítóval rendelkezik, a kijelzővel rendelkező készülékeken az éppen rádióforgalmazó állomás neve megjelenik, beazonosítható.

Szöveges üzenet küldés / fogadás
a kijelzővel illetve billentyűzettel rendelkező digitális készülékek szöveges üzenetek (sms) küldésére illetve fogadására alkalmasak. Segítségével például státusz üzenetek küldésével lehet feladatokat kiadni illetve azok elvégzését visszajelenteni.

Helymeghatározás
a beépített GPS vevővel rendelkező digitális készülékek pozíciója diszpécser számítógépen térképen megjeleníthető, útvonaluk a későbbiekben visszanézhető, az elhangzott beszélgetések visszahallgathatóak.

Szűrés
Üzemmód
Frekvenciasáv
Gyártó
Adóteljesítmény
Extra funkció
Kijelző